utorak, 12. rujna 2017.

човек

Не бирај лажни бисери
не изговарај туѓи зборови
не труди се да ги менуваш нештата
животот си има свои патеки
а јас сум пасивен слушател
на своето срце.

Кога доаѓаш и си одиш
во лулката на денешниот ден
сите се обични луѓе
а ти си човек
остров во бескрајно море
што спие во тишината.

Nema komentara:

Objavi komentar