subota, 16. rujna 2017.

создавам хоризонти

Создавам хоризонти
таму каде што ги нема 
од песок, пепел и бисери. 
Кога ме бараат
мене ветерот ме собира 
во сенката на каменот. 
Во моите мисли 
само бранувања го кршат мразот
на човековиот отпор кон убавото и вредното.
Создавам хоризонти
таму каде има траги на уметност
под прстите на месечината
по патот на поезијата. 


Nema komentara:

Objavi komentar