nedjelja, 17. rujna 2017.

се раѓам еднаш во сто години

Се раѓам еднаш во сто години 
да си го славам името 
да бидам посебна
да се огледуваат планините во моите очи
да спие сонот во сенката на долината
да молчам 
и да редам бисери околу вратот.
Еднаш во сто години се раѓам
и немам живот за грешки 
имам само грешки за поправање
и сеќавања на гранките од летото. 

Се раѓам еднаш во сто години
и живеам вечно со душа оставена меѓу корици. 


Nema komentara:

Objavi komentar