nedjelja, 24. rujna 2017.

остров без брег

Јас сум остров без брег
тука истокот и западот 
се сончаат на иста страна. 

Во мојот двор 
пролетта доаѓа со мирис на јоргован. 

Децата во маалото ја сецкаат планината
и од неа прават змејови. 

Јас сум осамен остров без брег
за добра песна
ми треба само време и мирен сон. 

Nema komentara:

Objavi komentar