srijeda, 27. rujna 2017.

научи ме

Научи ме 
да ставам живот во поезија
да градам мостови каде што треба
да ги ловам пеперутките 
што ќе ми го покажат патот до виножитото
Научи ме 
да ги сакам луѓето
што се огледуваат во моите очи
и молат за минута внимание
натерај ме 
да живеам по твојата дефиниција за среќа.

Nema komentara:

Objavi komentar