ponedjeljak, 25. rujna 2017.

еден ден ќе ме заборавиш

Еден ден годините ќе бидат само бројки
и ќе се раководиме по мојот часовник. 
Сите зборови од мојата поезија
ќе ја пронајдат својата сродна душа. 
Грижата ќе роди грижи
и ќе се борат заедно
за да го уништат моето несовршенство. 

И ти мене ќе ме заборавиш брзо
час поскоро
ден порано
а јас ќе те паметам со години
до мојата повторна средба со смртта.

Nema komentara:

Objavi komentar