subota, 30. rujna 2017.

отвори ја книгата

Отвори ја книгата 
внатре сум
го враќам назад времето
овде денот нема сестри близначки
и летам без страв за среќно живеење
ставам суво цвеќе и златна прашина
меѓу стиховите што ги сакаш
затвори ја книгата 
меѓу корици излегувам надвор 
со душа облечена во боите на пролетта.  

Nema komentara:

Objavi komentar