nedjelja, 1. listopada 2017.

гори свеќата

Гори свеќата во собата 
што ме спасува од темнина 
и ме потсетува дека сум сама 
во студени ноќи 
и некрстени денови. 

Гори свеќата во собата 
како јаз помеѓу нас
во кој месечината фрла сноп од ѕвезди
а луѓето ја ловат тагата во моите очи. 

Гори свеќата во собата 
и секој ден е ист 
со причини и последици 
со збир од грешки и проста математика. 

Гори свеќата во собата 
гори свеќата во црквата 
што ја запалив во недела 
како добрината што пламти
во потсвеста на луѓето што ги сакам.

Nema komentara:

Objavi komentar