utorak, 19. rujna 2017.

човечки мети

Пукам во човечки мети
што сакаат да ме земат 
во прегратката на злото
за да му служам на ѓаволот.
Пукам во човечки мети
што животот го лепат 
како скршена чаша
за години во реприза.
Со туѓа храброст пукам 
во човечки мети
додека во мене вене 
еден бесмртен космополит. 

Nema komentara:

Objavi komentar