utorak, 19. rujna 2017.

заменливи

Мислев ќе те сакам до смртта 
и два-три чекори понатаму, 
а се предадов на краток занес. 

Сега кога ќе ги затворам очите
ја слушам својата мирна совест 
и химната за пораз што ја пејат камењата. 

Дај ми ја храброста 
ќе ти ја дадам вистината 
и на крајот сите ќе бидеме заменливи. 

Nema komentara:

Objavi komentar