četvrtak, 19. listopada 2017.

подарок од време

Ми даваат подарок од време
за да го живеам по свое
за да го исполнувам со неброени денови
да ги поврзувам како алки
со графити од поезија
за да се смеам гласно во себе
а сепак нечујно за другите
малкуте луѓе што ме сакаат 
ми даваат подарок од време 
за да преживеам кога ќе ми треба. 

Nema komentara:

Objavi komentar