četvrtak, 19. listopada 2017.

хипербола

На исток се гаси мојата ѕвезда
во зима се збогувам со сенката што ме следи
и чувствата ги ставам во хипербола. 

Почетокот беше надежен 
крајот неизбежен
а помеѓу напразно потрошено време
што не вреди за едно сеќавање. 

Ја продадов добрината на погрешни луѓе
сите дела наскоро ќе бидат згазени во калта. 

Мојата ѕвезда на исток умира
додека се предавам на својата мирна совест
од моите мисли незнајни луѓе прават хипербола. 


Nema komentara:

Objavi komentar