srijeda, 1. studenoga 2017.

кога денот ми е лош

Кога денот ми е лош
и цвеќето во вазната 
ми ја колве надежта. 
Животот ме носи во својата празна прегратка 
за нас остануваат тешките камења
ќе ги тркаламе додека сме живи. 
Кога денот ми е лош 
луѓето се огледуваат во матни огледала
поезијата ми е без емоција
а во мојата туѓа земја 
се заборава химната на добрите луѓе. 

Nema komentara:

Objavi komentar