petak, 3. studenoga 2017.

другите си одат, јас заминувам

Другите си одат
а јас заминувам 
и зад себе оставам празно место. 
Кога блискоста пречи
а далечината убива 
во една голтка 
го пијам очајот
го будам демонот во себе
и бегам во улицата на чадорите. 
Мојата мисла не греши
на патот кон вистината. 
Другите си одат
а јас заминувам 
за да некогаш се вратам. 

Nema komentara:

Objavi komentar