utorak, 7. studenoga 2017.

скршена среќа

Мислеа дека сум невидлива жена
облечена во обичното. 

Јас сум камен што зборува
што никого не сопнува 
и тежи на македонска земја. 

Тој ден 
кога ги оставив 
да ги мерат празните зборови
сами си ја скршија среќата. 

Nema komentara:

Objavi komentar