utorak, 7. studenoga 2017.

ги сечат гранките на кои седат

Пред моите нозе лето
во моите раце зима
додека луѓето ги сечат
гранките на кои седат
а пеперутките што живеат еден ден
го слават мигот од сегашноста 
расклопи ме на два дела 
ќе најдеш во мене пуст остров 
и рајска градина
во моите погледи 
цел еден град 
ги препознава своите мисли 
во мене слобода
однадвор грижи 
додека луѓето ги сечат
гранките на кои седат. 

Nema komentara:

Objavi komentar