nedjelja, 21. siječnja 2018.

зимска свадба

Видов невеста во голема коцка мраз
и замрзнати свадбари 
со нашето свето знаме во рацете. 

Снегулките везеа гоблени 
врз телото на околните планини.

Ќе влезам во колибата
во десниот џеб од капутот 
ќе ја најдам зимата 
и ќе ја фрлам во коледарски оган 
да гори како лето. 

Nema komentara:

Objavi komentar