nedjelja, 21. siječnja 2018.

во вечните книги

Кога ноќта ќе дојде по своето
и ќе преспие во празната стомна 
не плаши се од оваа вселена од зборови 
што ти ја давам без повод 
за да ја чуваш занавек. 

Во малите места 
луѓето ја убиваат осамата. 

Кога нема да бидам на работа
кога дома ќе ме нема 
не барај ме на погрешно место
моето име е во вечните книги. 


Nema komentara:

Objavi komentar