nedjelja, 21. siječnja 2018.

ме пакуваат во читалната

Мене ме пакуваат во читалната 
се правдаат со мојата вистина 
го гледаат светот со моите очи
и сонот ми се претвара во копнеж
а јас имам желба 
да затворам илјада врати од минатото
и да отворам една порта во иднината
мене ме пакуваат во читалната 
и секој мој збор го купуваат 
додека стојам невидлива 
во својата поезија. Nema komentara:

Objavi komentar