nedjelja, 21. siječnja 2018.

златни пенкала

Бездушни златни пенкала
излезете од шкафот
и скријте се зад завесата,
влезете во длабокиот бунар
на секоја човечка душа,
а потоа вратете се во моите вредни раце
да напишеме приказна за почит,
бездушни златни пенкала
дајте ми шанса да полнам страници,
да допрам до полиците на библиотеките,
да се приближам до големите пера. 

Nema komentara:

Objavi komentar