nedjelja, 21. siječnja 2018.

знаме

Таму каде што се црвената и жолтата боја
таму сум и јас
ги носам со себе и во себе. 
Камењата од сите земји
не вредат колку едно македонско зрно песок.
Кога и да ви требам 
следејќи го моето знаме
ќе ми го најдете коренот. 

Nema komentara:

Objavi komentar