nedjelja, 21. siječnja 2018.

завеса од дожд

Влегувам во завеса од дожд 
за да видам една македонска свадба 
да го слушнам тапанот во моето срце
да ја пронајдам есента во мене
да ги сретнам луѓето
што ме прават среќна
влегувам во една завеса од дожд
знаејќи дека една капка 
може да изгаси 
планини запалени од омраза.

Nema komentara:

Objavi komentar