nedjelja, 21. siječnja 2018.

твојата куќа

Твојата куќа има душа
и тогаш кога е празна и заклучена
кога си верен на своите спомени
кога внатре вреви убавата поезија
кога ѕвездите на покривот 
ги положуваат шапките
твојата куќа има душа
и тогаш кога во неа сме странци.

Nema komentara:

Objavi komentar