srijeda, 3. listopada 2018.

волја за живот

Видов исплашени птици
и плач на сиромашни деца
во лицето на жената. 

Кога ѕвездите одат на пауза
кога богатите луѓе заспиваат
некој некаде кришум
ја убива волјата за живот.

Nema komentara:

Objavi komentar