srijeda, 3. listopada 2018.

тргни по мене

Низ портретот на есенскиот лист 
тргни по мене 
кога ќе запалам илјада светла 
во исто толку земји
само со едно чкорче од кибрит. 

Остави малку среќа за утре
има тешки денови што траат како година. 

После сите премрежја 
на крајот од денот 
ќе се покријам со своите чисти емоции
а оние што за мене запалија клада
ќе горат самите во својот оган. 

Nema komentara:

Objavi komentar