srijeda, 3. listopada 2018.

снегулка од страсти

Луѓето со пари ќе купат име и презиме 
и углед и лажна почит
додека месечината му прави друштво
на еден залутан патник во времето. 

Врз мене ѕидови се уриваат
и станувам карпа 
од која ветер се одбива. 

Го видов детето кое се огледува во снегот
и прави да помислам дека сум последна снегулка
што се топи од страсти. 

Nema komentara:

Objavi komentar