srijeda, 3. listopada 2018.

сите светла на светот

Изгасете ги сите светла на светот 
а мојата мала надеж
распоредете ја во ситни капки дожд
нека биде незабележителна. 

Мојата мисла е лавина 
што брзо ќе се смири. 

Сакам игри во кои 
сите сме победници. 

Изгасете ги сите светла на светот
и во мрак 
ќе ги пронајдам 
врелите стапки на залезот. 

Nema komentara:

Objavi komentar