nedjelja, 21. veljače 2010.

писмото на десетте прсти

Имам само десeт прсти
и едно писмо што отстојува
во фијоката на мојот живот
затоа што немам црвена љубов во розов свет
ниту зелена надеж во сивото секојдневие
ниту бела светлина
што ќе ме донесе до тебе
немам патека од каде да тргнам
ниту место каде ќе стигнам
имам само десет прсти
и едно писмо
на кое му се навраќам по којзнае кој пат
за да го пишувам , допишувам и препишувам
за тебе и само за тебе.

Nema komentara:

Objavi komentar