četvrtak, 25. veljače 2010.

уникатни подароци

Надвор сите се среќни
а јас си уживам во својата отсутност
ги трошам последните резерви
од убавите соништа
што ми ги испраќаш по пошта
дневната светлина е непоканет гостин
таа си игра со ролетните
додека виножитата врзуваат панделки
над мојот дом
ми праќаш вера, надеж, љубов
грст бакнежи и прегратки
се што ќе посакам
добивам во изобилство
јас сум пресреќно суштество
јас сум девојка
што ќе ги памети твоите уникатни подароци.

Nema komentara:

Objavi komentar