ponedjeljak, 22. veljače 2010.

јас и мојата сенка

Се провираме во судбината на ткаенините
крцкањето на вратата ни го отвора денот
со чевлите ги туркаме златните парички на есента
ги игнорираме меурчињата на немирот
растурени во воздухот
крцкањето на вратата го затвора денот
тивкиот сон ме очекува на перница
а мојата сенка умира во пепелникот.

Nema komentara:

Objavi komentar