petak, 26. veljače 2010.

уметник

Си бил еден уметник
живеел од воздух и љубов
мирисал на стари книги
бил човек соѕвездие
од стерилни зборови
правел незаборавни приказни
си бил еден уметник
се чувствувал како суво цвеќе
во порцеланска вазна
пропатувал мориња и океани
а се удавил во капка вода
и што потоа?
за него долго се зборувало
а тој немал време да размисли
колку е краток животот.

1 komentar:

  1. Sjajno, ali od svih pjesama nekako mi se ova najviše sviđa jer je puna slika koje izvrsno opisuju čovjeka i njegovo postojanje, smisao života, njegovu sudbinu... :)))

    OdgovoriIzbriši