subota, 27. veljače 2010.

ти и јас живот сме

Ти и јас живот сме
животот е пуста улица
што треба да се обликува
цвеќе сум што ужива
во сопствената кревкост
сидро си закотвено
на дното на еден измислен океан
ти и јас сме дел од љубовен мит
зборуваме со самите себе
живот сме
а животот минува
со брзина на светлина.

Nema komentara:

Objavi komentar