subota, 27. veljače 2010.

пораки

Летечки балони на небото оформуваат триаголник
им ја предавам својата гордост
во ѕвездена кочија ќе стигнат
пораките што ти ги упатив
напишани се со кинеско писмо
само ти ќе ги разбереш
ама и нив ќе ги разнесе огномет
за време на некоја парада
но не е важно
истите ќе ги видиш со шарен наслов
во некој излог
еден ќе ги продава
друг ќе ги купува
трет ќе се чуди
но тоа ќе бидат нашите беспрекорни пораки.

Nema komentara:

Objavi komentar