nedjelja, 14. ožujka 2010.

жива сум

Пет дена не дишам,
а жива сум
ме однесе поплава од погрдни зборови
кавгата со тебе е танц со непријателот
се тешам со ова мало множество
од комплименти и пофалби
моите маслинести очи
лесно детектираат лаги и лицемерие
не можам да се сместам
во кула без врати и прозорци
не можам да се скријам под стаклено ѕвоно
кавгата со тебе е како слаб земјотрес
од кој нема последици
пет дена не дишам,
а жива сум.

Nema komentara:

Objavi komentar