nedjelja, 21. ožujka 2010.

име и прекар

Кога сум без тебе
и парталите и свечените облеки
без проблем можат да ме проголтаат
мислејќи на тебе испарувам
и го ширам својот круг на непријатели
не разликувам бои откако те нема
ние сме поразени луѓе
не измисливме мерна единица за среќа
ти беше мое име,
а јас твој прекар
ќе разбере само тој што доживува.

Nema komentara:

Objavi komentar