četvrtak, 1. travnja 2010.

излез за спас

Ако си странец
јас сум човек од доверба
ако со гнев рушиш ѕидови
мојата благодарност се протега
од земјиното тло
па се до колевката на далечните ѕвезди
ако си измамник
знај дека доблестите ми висат на плафон
и никогаш нема да ги дофатиш
мојата животна приказна
е напишана со лош ракопис
а таму си помал од зрно грашок
додека подаруваш солзи
јас се движам по вертикални ходници
имам лозинки за милион врати
и наоѓам излез за спас.

Nema komentara:

Objavi komentar