nedjelja, 4. travnja 2010.

после ова невреме

После ова невреме
ќе ставам три точки
ќе направам мала пауза
нема да бројам родендени
ќе бидам своја на своето
и ќе ги заборавам луѓето
што не успеав да ги сменам
после ова невреме
ќе и се препуштам на креативноста
ќе ги напишам
најубавите автобиографски песни
ќе бидат како сочни овошки
што долго време созревале
после ова невреме
во чинија ќе го изедам сонцето
слабостите и тремата
ќе ги оставам тука
куферите ќе ги наполнам со среќа
и ќе минам километри
за да ја најдам вистинската шанса
после ова невреме
сите маки ќе бидат лесни како пердуви
сите добронамерници
ќе шетаат во црвено,
а во нивните срца ќе се виори
по едно имагинарно знаменце
симбол на победа и престиж.

Nema komentara:

Objavi komentar