subota, 17. travnja 2010.

тоа сум јас

Рамнодушно лице
врзани раце
и стегнато срце
тоа сум јас
минувам по мостот на уметноста
зад мене цутат лалиња
а дома под тепихот
ми се таложат неизбежни животни таги
и големи ситници
тоа сум јас
човек чија желба за патување расте
човек што пет пари не дава
за лажните пријателства и љубови.

Nema komentara:

Objavi komentar