subota, 24. travnja 2010.

мораш да ми веруваш

Јас не сум препишувач
јас сум само добар раскажувач
кој со рими весла низ тишината
зрелоста ми задава болка
гордоста не попушта,
а трудот понекогаш е бесцелен
мораш да ми веруваш
ти велам дека трчам побрзо од другите,
а последна стигнувам на целта
перото се напрега,
а кошницата со инспирација се испразнува
мораш да ми веруваш
сите имаат своја вистина,
а само времето ќе покаже
дека грешките ми се оправдани и издржани.

Nema komentara:

Objavi komentar