nedjelja, 25. travnja 2010.

недоречености

Ти си важна алка во мојата биографија
ако ги смениме улогите
нема да биде пријатно
мене ме мачат
кратки неискажани реченици
а ти дојди со добро смислени изговори
не биди строг
јас и онака живеам по свои правила
кои никому не носат зло
ако задоцниш
ќе се покајам што те сретнав
и се до судниот ден ќе ги чувам
женственоста, грубоста и своите недоречености.

Nema komentara:

Objavi komentar