utorak, 4. svibnja 2010.

песна за црните жени

Црнокосите го вртат светот
затоа што се најбројни
затоа што сакаат вистински
затоа што ѕвечкањето на нивните чевли
потсетува на годишните времиња
на Вивалди
црни жени во мракот непознати
нивниот шарм е доброчувана тајна
од илјада умови за нив се створени
илјада стихови
од нивните солзи се прават кристални вазни
црни жени со виткост на бели брези
луѓето се вртат по нив
а тие го вртат светот
околу оската на љубовта.

Nema komentara:

Objavi komentar