subota, 12. lipnja 2010.

знам дека се поминува

Знам дека си ги преспал годините
дека си се опил од нереални очекувања
и дека домашните огледала
не те препознаваат
пишувајќи за лажни херои
си ги деформирам рацете
но знам дека се поминува
нашите вистини
никогаш нема да се совпаднат
а твоите оправдувања
се како нестабилни хартиени бродчиња
ако се одречам од љубов
ќе имам тага
ако не заслужам почит
ќе се задоволам со сожалување
а малите разочарувања
се како балони
што ќе ги фрлам во оган
но знам дека се поминува.

Nema komentara:

Objavi komentar