nedjelja, 13. lipnja 2010.

морам...

Морам солзите
да ги задржам во јато
да бидам храбра
уште овој пат
и уште којзнае колкупати потоа
морам трезвено да размислувам
да дадам се од себе
да си направам штит
од позитивна енергија
морам да се менувам
и да не допуштам
моето да биде туѓа своина
морам добро да проценам
ако иднината
е непредвидлива шаховска игра
јас треба да трчам
во правец на светлината.

Nema komentara:

Objavi komentar