četvrtak, 15. srpnja 2010.

животни танци

Животот е танц на отворено
танц пред публика
сплет на двоумења
и погубни Сизифови маки
се мешаат оптимизмот и песимизмот
како маслото и водата
а само привилегираните
уживаат во румбата
животот е танц
што треба да се усовршува
и перфектно да се изведе
дојди и заедно ќе ги учиме движењата.

Nema komentara:

Objavi komentar