subota, 17. srpnja 2010.

ако ти пречам

Ако ти пречам
ќе ми забраниш
да дишам од заедничкиот воздух
ќе ми ставиш црна панделка во косата
ќе ме убедуваш
да се мразам себе си
ако ти пречам
ќе ме провреш низ иглени уши
ќе ме потопиш во фонтаната на желбите
а јас сепак
ќе најдам начин да се извлечам
и ќе ти пречам
се додека не ми здодее.

Nema komentara:

Objavi komentar