srijeda, 21. srpnja 2010.

преселба

Ќе дојде време за неотповиклива преселба
ќе важи за сите сончогледови глави
за сите што глумат
и што се фаќаат за сламка од искушенија
ќе ги обединам способностите
добро ќе ги проценам можностите
и ќе дојде време за збогување
ќе имам двослојни подочници
а во нив епопеја за раскажување
и не мразам подолго од пет минути
и не се плашам од неизбежната преселба
затоа што утре сите нас ќе не нема.

Nema komentara:

Objavi komentar