srijeda, 18. kolovoza 2010.

детски очи

Со детски очи
ги погледнав твоите мани
се налутив и навредив
кога ќе се смирам
кога ќе престанам
да бидам злопамтило
сама ќе те побарам
засега мижејќи танцувам по греда,
а на авантурите им нема крај
некој добронамерно ќе го разграба
ова херметички затворено срце
за тебе нема ништо да остане
со детски очи те погледнав,
а љубов не видов
имаше само желба за самодокажување.

Nema komentara:

Objavi komentar