petak, 27. kolovoza 2010.

мој ќе си

Ти си моја награда и казна
моја кутија со спомени
мој чевел со скршена потпетица
харфа си со скинати жици
другите потајно знаат
дека мој ќе си
и по сто години
дојди да ги делиме
скромните пари, кариерата
и овој поток со солзи
да делиме се додека не поделиме
ти си како новогодишна жижалица
жалам што брзо ќе изгориш
а сигурна сум
дека мој ќе си
и по сто години.

Nema komentara:

Objavi komentar