subota, 28. kolovoza 2010.

доверба

Ако ти кажам
дека сакам да оставам
полици со злато што вреди
само тогаш верувај ми
ако ти кажам
дека сакам да бидам
постојан гостин во твоето срце
не верувај
тоа место одамна е извалкано
ако ти кажам
дека многу нешта ми фалат
не верувај ми
си имам свој раскош
за кој никогаш не зборувам
заспани потенцијали
приказна за себе
надвор од сите правила и критериуми
бучна река што тече
од исток кон запад
и кога долго и искрено зборував
другите ме научија
дека довербата е грев на 21-от век.

Nema komentara:

Objavi komentar