nedjelja, 29. kolovoza 2010.

се што сакам

Со мокри раце везам елегии
за слепи луѓе
за суштества што никого
и ништо не почитуваат,
а сакам истовремено
да сум поет и писател
да уживам во општопосакуваната
златна средина
и овие две раце
да се мерат со десет,
а се што сакам
наопаку излегува
ми остануваат ниви без посеви
и осакатени славеи
во крошните на дрвјата
се што сакам
излегува наопаку
така е со сите обични смртници.

Nema komentara:

Objavi komentar